Hotel Estera**** , Kraków,
Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie
Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie
21 lis 2024
22 lis 2024

Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie

14 lutego 2024

Restaurant Week to wydarzenie, które cieszy się ogromną popularnością wśród smakoszy kulinarnych. Organizowane edycje przyciągają coraz większe grono osób, pragnących skosztować niepowtarzalnych kompozycji smakowych i aromatycznych. Obecnie ruszyły zapisy na wiosenną odsłonę festiwalu. Nie warto zatem zwlekać z rezerwacją stolika. 

Kiedy odbywa się wiosenna edycja festiwalów  Restaurant Week i Breakfast Week?

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne, które pozwala odwiedzić niepowtarzalne miejsca na gastronomicznej mapie Polski. Stwarza doskonałą okazję do skosztowania nieznanej dotąd kuchni. Festiwal ten to popisowe menu serwowane w najlepszych restauracjach. To wyczekiwane wydarzenie dla wszystkich kulinarnych smakoszy. Restaurant Week odbywa się w wielu miastach w całej Polsce, m.in. w Białymstoku, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu , a także w Krakowie. Z roku na rok przybywa wielbicieli tego festiwalu. Niepowtarzalna kompozycja smakowa pozwala przeżyć niezapomniane doświadczenia kulinarne. 

Breakfast Week to nowa śniadaniowa odsłona festiwalu. Posiłek serwowany będzie w cenie 33 zł, natomiast na każdą wizytę przewidziane jest 75 minut. Breakfast Week to promowanie śniadań towarzyskich. Każda osoba otrzyma w prezencie kawę z napojem roślinnym Alpro Barista. Goście będą mogli spróbować popisowego menu, specjalnie stworzonego na to wydarzenie. W Festiwalach wzięło już udział ponad 1 095 000 gości. Restaurant i Breakfast Week odbywają się dwa razy do roku: wiosną i jesienią. W tym roku wiosenna edycja odbędzie się od 13 marca do 24 kwietnia. Warto wziąć udział w tym wydarzeniu i dołączyć do grona 1,5 miliona zachwyconych gości. 

Czym będzie się wyróżniać wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week?

Kolejna odsłona festiwalu, która jest zaplanowana na 2024 rok, odbędzie się pod hasłem: „#FoodNewsGoodNews”. Tematem tegorocznych popisowych menu są kulinarne newsy, trendy oraz związane z nimi historie. Goście będą mogli skosztować wyselekcjonowanych aromatycznych dań.

Dlaczego warto wybrać się na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week?

Festiwale Restaurant Week i Breakfast Week to niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, które na długo pozostają wspaniałym wspomnieniem. Dania przygotowywane są z miłością i pasją do sztuki kulinarnej, stając się tym samym prawdziwą sensacją. Każda potrawa opowiada inną historię i dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. Festiwal Restaurant Week i Breakfast Week to autorskie menu w niepowtarzalnym wydaniu, które powstaje w oparciu o najnowsze trendy. Naprawdę warto tego zasmakować.

Wiosenna edycja Restaurant Week i Breakfast Week w Restauracji Esterante

Nasza Restauracja po raz kolejny bierze udział w festiwalu. Miejsce to cechuje się niepowtarzalnym wystrojem wnętrz i profesjonalną obsługą, dzięki czemu każdy z gości może liczyć na miłe i niezapomniane chwile. Właśnie dlatego już dziś warto zarezerwować stolik, by móc skosztować niepowtarzalnej kompozycji smakowej. Co ważne, odnieśliśmy niesamowity sukces, wygrywając jesienną edycję festiwali w 2023 roku. Dodatkowo została uhonorowana pierwszym miejscem za najlepszą przystawkę w Polsce, ponadto zdobyła trzecie miejsce w kraju oraz pierwsze w Krakowie w jesiennej odsłonie Festiwalu Breakfast Week. 

Menu na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week

Szef kuchni w swym autorskim menu przygotował wyjątkowe połączenia smakowe. 

Na przystawkę serwował będzie w obu wariantach fondue le brin z papryką piquillo, chałką oraz salsę czosnkową i cytryną. 

W ramach dania głównego przygotuje w pierwszej wersji: stek z halibuta z kiełkami czarnej soczewicy, białą rzepą, cukinią, dzikim brokułem, grzybami shimeji, sosem kokosowym z curry, trawą cytrynową, imbirem, batatem oraz czarną prażynką. 

Miłośnicy potraw mięsnych będą mogli skosztować: udko z kaczki confit z glazurą Jack Daniels, fondantem z batata oraz parmezanem, jak również pędami dzikiego brokuła z espumą chrzanową. 

Festiwalowy deser będzie obejmował do wyboru: tarta lemon card z bezą włoską, tatar truskawkowy i melisa bądź ekler krówka z palonym masłem, pianką malinową i lawendą.

Goście festiwalu Breakfast Week będą mogli u nas spróbować: 

Bajgiel z kofeiną 

Składniki: jajko sadzone, wędzony boczek, fasolka w pomidorach, wędzony ser provolo, grillowany pomidor, węgiel kokosowy, rukola).

Pieczony naleśnik z borówkami

Składniki: Mąka orkiszowa, wanilinowy twarożek, mus truskawkowy, belgijska czekolada, orzechy włoskie.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w festiwalach Restaurant Week i Breakfast Week i odwiedzenia Naszej Restauracji!

 

mobile nav bg
Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Basta Invest Group sp. z o.o., 24, 33-318, Gródek nad Dunajcem , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane