Restaurant Week to wydarzenie, które cieszy się ogromną popularnością wśród smakoszy kulinarnych. Organizowane edycje przyciągają coraz większe grono osób, pragnących skosztować niepowtarzalnych kompozycji smakowych i aromatycznych. Obecnie ruszyły zapisy na wiosenną odsłonę festiwalu. Nie warto zatem zwlekać z rezerwacją stolika.
Kiedy odbywa się wiosenna edycja festiwalów Restaurant Week i Breakfast Week?
Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne, które pozwala odwiedzić niepowtarzalne miejsca na gastronomicznej mapie Polski. Stwarza doskonałą okazję do skosztowania nieznanej dotąd kuchni. Festiwal ten to popisowe menu serwowane w najlepszych restauracjach. To wyczekiwane wydarzenie dla wszystkich kulinarnych smakoszy. Restaurant Week odbywa się w wielu miastach w całej Polsce, m.in. w Białymstoku, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu , a także w Krakowie. Z roku na rok przybywa wielbicieli tego festiwalu. Niepowtarzalna kompozycja smakowa pozwala przeżyć niezapomniane doświadczenia kulinarne.
Breakfast Week to nowa śniadaniowa odsłona festiwalu. Posiłek serwowany będzie w cenie 33 zł, natomiast na każdą wizytę przewidziane jest 75 minut. Breakfast Week to promowanie śniadań towarzyskich. Każda osoba otrzyma w prezencie kawę z napojem roślinnym Alpro Barista. Goście będą mogli spróbować popisowego menu, specjalnie stworzonego na to wydarzenie. W Festiwalach wzięło już udział ponad 1 095 000 gości. Restaurant i Breakfast Week odbywają się dwa razy do roku: wiosną i jesienią. W tym roku wiosenna edycja odbędzie się od 13 marca do 24 kwietnia. Warto wziąć udział w tym wydarzeniu i dołączyć do grona 1,5 miliona zachwyconych gości.
Czym będzie się wyróżniać wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week?
Kolejna odsłona festiwalu, która jest zaplanowana na 2024 rok, odbędzie się pod hasłem: „#FoodNewsGoodNews”. Tematem tegorocznych popisowych menu są kulinarne newsy, trendy oraz związane z nimi historie. Goście będą mogli skosztować wyselekcjonowanych aromatycznych dań.
Dlaczego warto wybrać się na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week?
Festiwale Restaurant Week i Breakfast Week to niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, które na długo pozostają wspaniałym wspomnieniem. Dania przygotowywane są z miłością i pasją do sztuki kulinarnej, stając się tym samym prawdziwą sensacją. Każda potrawa opowiada inną historię i dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. Festiwal Restaurant Week i Breakfast Week to autorskie menu w niepowtarzalnym wydaniu, które powstaje w oparciu o najnowsze trendy. Naprawdę warto tego zasmakować.
Wiosenna edycja Restaurant Week i Breakfast Week w Restauracji Esterante
Nasza Restauracja po raz kolejny bierze udział w festiwalu. Miejsce to cechuje się niepowtarzalnym wystrojem wnętrz i profesjonalną obsługą, dzięki czemu każdy z gości może liczyć na miłe i niezapomniane chwile. Właśnie dlatego już dziś warto zarezerwować stolik, by móc skosztować niepowtarzalnej kompozycji smakowej. Co ważne, odnieśliśmy niesamowity sukces, wygrywając jesienną edycję festiwali w 2023 roku. Dodatkowo została uhonorowana pierwszym miejscem za najlepszą przystawkę w Polsce, ponadto zdobyła trzecie miejsce w kraju oraz pierwsze w Krakowie w jesiennej odsłonie Festiwalu Breakfast Week.
Menu na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week
Szef kuchni w swym autorskim menu przygotował wyjątkowe połączenia smakowe.
Na przystawkę serwował będzie w obu wariantach fondue le brin z papryką piquillo, chałką oraz salsę czosnkową i cytryną.
W ramach dania głównego przygotuje w pierwszej wersji: stek z halibuta z kiełkami czarnej soczewicy, białą rzepą, cukinią, dzikim brokułem, grzybami shimeji, sosem kokosowym z curry, trawą cytrynową, imbirem, batatem oraz czarną prażynką.
Miłośnicy potraw mięsnych będą mogli skosztować: udko z kaczki confit z glazurą Jack Daniels, fondantem z batata oraz parmezanem, jak również pędami dzikiego brokuła z espumą chrzanową.
Festiwalowy deser będzie obejmował do wyboru: tarta lemon card z bezą włoską, tatar truskawkowy i melisa bądź ekler krówka z palonym masłem, pianką malinową i lawendą.
Goście festiwalu Breakfast Week będą mogli u nas spróbować:
Bajgiel z kofeiną
Składniki: jajko sadzone, wędzony boczek, fasolka w pomidorach, wędzony ser provolo, grillowany pomidor, węgiel kokosowy, rukola).
Pieczony naleśnik z borówkami
Składniki: Mąka orkiszowa, wanilinowy twarożek, mus truskawkowy, belgijska czekolada, orzechy włoskie.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w festiwalach Restaurant Week i Breakfast Week i odwiedzenia Naszej Restauracji!