Hotel Estera**** , Kraków,
Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie
Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie
21 Nov 2024
22 Nov 2024

Wiosenna edycja Restaurant Week w Krakowie

14 February 2024

Restaurant Week to wydarzenie, które cieszy się ogromną popularnością wśród smakoszy kulinarnych. Organizowane edycje przyciągają coraz większe grono osób, pragnących skosztować niepowtarzalnych kompozycji smakowych i aromatycznych. Obecnie ruszyły zapisy na wiosenną odsłonę festiwalu. Nie warto zatem zwlekać z rezerwacją stolika. 

Kiedy odbywa się wiosenna edycja festiwalów  Restaurant Week i Breakfast Week?

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne, które pozwala odwiedzić niepowtarzalne miejsca na gastronomicznej mapie Polski. Stwarza doskonałą okazję do skosztowania nieznanej dotąd kuchni. Festiwal ten to popisowe menu serwowane w najlepszych restauracjach. To wyczekiwane wydarzenie dla wszystkich kulinarnych smakoszy. Restaurant Week odbywa się w wielu miastach w całej Polsce, m.in. w Białymstoku, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu , a także w Krakowie. Z roku na rok przybywa wielbicieli tego festiwalu. Niepowtarzalna kompozycja smakowa pozwala przeżyć niezapomniane doświadczenia kulinarne. 

Breakfast Week to nowa śniadaniowa odsłona festiwalu. Posiłek serwowany będzie w cenie 33 zł, natomiast na każdą wizytę przewidziane jest 75 minut. Breakfast Week to promowanie śniadań towarzyskich. Każda osoba otrzyma w prezencie kawę z napojem roślinnym Alpro Barista. Goście będą mogli spróbować popisowego menu, specjalnie stworzonego na to wydarzenie. W Festiwalach wzięło już udział ponad 1 095 000 gości. Restaurant i Breakfast Week odbywają się dwa razy do roku: wiosną i jesienią. W tym roku wiosenna edycja odbędzie się od 13 marca do 24 kwietnia. Warto wziąć udział w tym wydarzeniu i dołączyć do grona 1,5 miliona zachwyconych gości. 

Czym będzie się wyróżniać wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week?

Kolejna odsłona festiwalu, która jest zaplanowana na 2024 rok, odbędzie się pod hasłem: „#FoodNewsGoodNews”. Tematem tegorocznych popisowych menu są kulinarne newsy, trendy oraz związane z nimi historie. Goście będą mogli skosztować wyselekcjonowanych aromatycznych dań.

Dlaczego warto wybrać się na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week?

Festiwale Restaurant Week i Breakfast Week to niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, które na długo pozostają wspaniałym wspomnieniem. Dania przygotowywane są z miłością i pasją do sztuki kulinarnej, stając się tym samym prawdziwą sensacją. Każda potrawa opowiada inną historię i dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. Festiwal Restaurant Week i Breakfast Week to autorskie menu w niepowtarzalnym wydaniu, które powstaje w oparciu o najnowsze trendy. Naprawdę warto tego zasmakować.

Wiosenna edycja Restaurant Week i Breakfast Week w Restauracji Esterante

Nasza Restauracja po raz kolejny bierze udział w festiwalu. Miejsce to cechuje się niepowtarzalnym wystrojem wnętrz i profesjonalną obsługą, dzięki czemu każdy z gości może liczyć na miłe i niezapomniane chwile. Właśnie dlatego już dziś warto zarezerwować stolik, by móc skosztować niepowtarzalnej kompozycji smakowej. Co ważne, odnieśliśmy niesamowity sukces, wygrywając jesienną edycję festiwali w 2023 roku. Dodatkowo została uhonorowana pierwszym miejscem za najlepszą przystawkę w Polsce, ponadto zdobyła trzecie miejsce w kraju oraz pierwsze w Krakowie w jesiennej odsłonie Festiwalu Breakfast Week. 

Menu na wiosenną edycję Restaurant Week i Breakfast Week

Szef kuchni w swym autorskim menu przygotował wyjątkowe połączenia smakowe. 

Na przystawkę serwował będzie w obu wariantach fondue le brin z papryką piquillo, chałką oraz salsę czosnkową i cytryną. 

W ramach dania głównego przygotuje w pierwszej wersji: stek z halibuta z kiełkami czarnej soczewicy, białą rzepą, cukinią, dzikim brokułem, grzybami shimeji, sosem kokosowym z curry, trawą cytrynową, imbirem, batatem oraz czarną prażynką. 

Miłośnicy potraw mięsnych będą mogli skosztować: udko z kaczki confit z glazurą Jack Daniels, fondantem z batata oraz parmezanem, jak również pędami dzikiego brokuła z espumą chrzanową. 

Festiwalowy deser będzie obejmował do wyboru: tarta lemon card z bezą włoską, tatar truskawkowy i melisa bądź ekler krówka z palonym masłem, pianką malinową i lawendą.

Goście festiwalu Breakfast Week będą mogli u nas spróbować: 

Bajgiel z kofeiną 

Składniki: jajko sadzone, wędzony boczek, fasolka w pomidorach, wędzony ser provolo, grillowany pomidor, węgiel kokosowy, rukola).

Pieczony naleśnik z borówkami

Składniki: Mąka orkiszowa, wanilinowy twarożek, mus truskawkowy, belgijska czekolada, orzechy włoskie.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w festiwalach Restaurant Week i Breakfast Week i odwiedzenia Naszej Restauracji!

 

mobile nav bg
see on the map

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by Basta Invest Group sp. z o.o., 24, 33-318, Gródek nad Dunajcem, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved