Zapraszamy do Restauracji Esterante, gdzie już 25 kwietnia będzie można skosztować dań z naszego nowego, wiosennego menu. Przygotowaliśmy nowe propozycje śniadaniowe i lunchowe oraz nową kartę win. Chcemy dostarczyć Ci najświeższych, sezonowych smaków!
Wiosenne menu w Restauracji Esterante
Wiosna to czas, kiedy natura budzi się do życia, oferując nam bogactwo w postaci soczystych owoców, świeżych warzyw i aromatycznych ziół. Dlatego też zdecydowaliśmy się wprowadzić lżejsze, bardziej sezonowe menu, które podkreśli esencję tej wyjątkowej pory roku. Wszystko po to, aby dostarczyć Ci niezapomnianych doznań kulinarnych, wykorzystując to, co natura ma najlepszego do zaoferowania.
Co znajdziesz w naszym nowym menu?
Wiemy, jak ważne jest pożywne śniadanie, dlatego odświeżyliśmy nasze menu i dodaliśmy nowe propozycje. Od 25 kwietnia zapraszamy na śniadania polskie i angielskie, smażone chałki, klasyczną jajecznicę, jajka po turecku i sałatkę z łososiem. Mamy także propozycję śniadania w stylu fitness. Śniadania serwujemy w formie szwedzkiego bufetu. Każde danie zostało tak dobrane, aby dostarczyć Ci energii na cały dzień!
Sprawdź nasze menu śniadaniowe!
W naszym głównym menu odkryjesz kulinarną podróż przez smaki świata. Od delikatnych sałatek z lokalnych warzyw, po wykwintne dania z owoców morza, nasze potrawy są mistrzowskim połączeniem tradycyjnej kuchni polskiej i żydowskiej z kuchnią fusion. Nasze menu zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Koniecznie spróbuj naszej wiosennej sałatki Cezar z kurczakiem i krewetkami oraz pysznej, rozgrzewającej zupy rybnej! Na przystawkę polecamy tatara, którego serwujemy z chipsami ziemniaczanymi i piklami, a na sycący obiad spróbuj sznycla cielęcego lub filetu z kaczki z pysznymi, świeżymi dodatkami takimi jak szparagi, brokuł, por, czy fasolka szparagowa. Dla miłośników owoców morza przygotowaliśmy tagliatelle z krewetkami, groszkiem cukrowym i trawą cytrynową — musisz spróbować!
Po pysznym obiedzie nadchodzi czas na deser. Zjesz u nas sernik baskijski z pistacjami i malinami, czy też czekoladowe parfait z musem jagodowym. W wiosennym menu nie mogło zabraknąć lodów, które podajemy z owocami sezonowymi. W restauracji Esterante wiosna na talerzach zawitała na dobre!
Karta win dla prawdziwych koneserów w Restauracji Esterante
Przygotowaliśmy również szeroką ofertę win, które doskonale komponują się z naszymi daniami. Od lekkich białych win, przez wytrawne czerwone, po musujące prosecco — nasza karta win zadowoli nawet najbardziej wymagających koneserów. Można u nas zamówić zarówno całą butelkę, jak i kieliszek wina. W naszym menu znalazły się takie pozycje jak Delavenne Brut Reserve Grand Cru, Ivan Buhac Grasevina, Bardolino Chiaretto Classico, Valpolicella Ripasso DOC Superiore Ma Roat.
Zapraszamy także do degustacji polskich win, takich jak Adoria Riesling Późny Zbiór, Winnica Białe Skały Pinot Noir, czy też Winnica Czajkowski Thoma 7 Perfekto Chardonnay.
Sprawdź również, jak dobrać wino do rodzaju potraw?
Wiosenne menu w Restauracji Esterante z ogródkiem na krakowskim Kazimierzu
Nie ma nic piękniejszego niż delektowanie się posiłkiem na świeżym powietrzu, otoczonym zielenią i pachnącymi kwiatami. Dlatego też zachęcamy Cię do skorzystania z możliwości zjedzenia posiłku w naszym restauracyjnym ogrodzie, który zostanie otwarty .28 kwietnia. Odpocznij od zgiełku miasta i zanurz się w wyjątkowej atmosferze krakowskiego Kazimierza!
Ciesz się wiosennymi smakami w Restauracji Esterante i doświadcz prawdziwego raju dla podniebienia i zmysłów. Zachęcamy również do organizacji w naszej restauracji przyjęć okolicznościowych tj. urodziny, komunie, czy chrzciny.
Zapraszamy do spróbowania naszego wiosennego menu oraz do rezerwacji stolika w naszej Restauracji!
tel. 500 072 222
E-mail: restauracja.esterante@gmail.com